Forts...

Nu sitter jag här i skolbänken igen!!

Studier

Nu är jag på universitetet i 3 dagar vilket betyder: låååååånga dagar=11 timmars pass med massa föreläsningar o diskutionsgrupper. Huvudet fylls med skolans lagar o värdegrund , men det betyder även egen Sandra tid. Även om det är få minuter så kan jag umgås med super mysiga klasskompisar. Hinner ta ett glas vin o god mat på kvällarna för att sedan slagga hos lillasyster. Nu slocknar ögonen för att imorgon skaka igång huvudet igen!

DANSA

Det är sååååå fantastiskt kul på jobbet. Jag är ute o har "prova på " dans i skolorna inför dans starten nästa vecka. Just nu är det massa anmälningar som rullar in o det spännande. Det går över allas förväntningar o även mina:) UNDERBART!!! Kom o dansa DU med!!!!

Helgen!

Igår hade Ville fotbollscup. Duktiga killar spelade bra och det är fantastiskt kul att se de små kämpa för laget. Ville var super duktig men oj va trött han var efter första veckans skolgång och behöva gå upp kl 06,30 för att åka och spela 3 matcher, så kvällen blev lugn och sen övertrött med mycket skratt!!!
 
Ville kämpar på:)
 
 
 
Meja hejar på brosans lag
 
 
 
 
Våra vänner kom förbi igår kväll på liten förfest innan utgång. Vi stannade hemma medan de drog vidare för nattens fest!
 
Idag hade jag massa tjejer över på Pompdelux party och jag bestämde mig tidigt för att inte stressa livet av mig som det lätt kan bli. Det ska bakas,städas och fixas. Jag bjöd på smörgåsar, pålägg, frukt och choklad vilket innebar att jag har inte varit stressad på hela dagen. Jag har kunnat läsa färdigt litteraturen för universitetet för veckan och väntat in tjejerna. Härlig kväll men masssssssssa snygga kläder. Så nu har barnen fått ännu mera fint till garderoben:)
Kolla in deras sida pompdelux.se.
 

Vardagen

Just nu börjar jobbet komma igång på riktigt med deltagare och tider. Jag håller på och marknadsför mig som danslärare i vår stad och just nu ligger vi 130 deltagare vilket är GRYMT kul! Jag är ute och har "prova på" dans på skolor i kommunen så hoppas fler blir sugna. Jag och mannen har även fått vardags feeling men att göra matlistor, planerar vardagens framtida tider för att kunna hitta rutin och balans i livet. Det får absolut INTE bli för mycket för huvudet utan livet ska kännas harmoniskt:)
Vi försöker att få till det med allt sen får vi se om några veckor då det verkligen är på gång!
Det är inte lätt att få ihop 2 heltidsjobb, halvfarts studier, 2 barn med egna intressen och läxor, hinna med hem och tvätt, egen tid, träning, familjetid och partid. Men vi är medvetna om det och vi försöker i alla fall:)))
Hur gör ni????

Skolan

Idag började Ville första klass o han var mycket förväntansfull o ivrig att träffa kompisar o nya fröken. Han kom hem o ögonen lyste för han hade fått sin första läxa som han ville göra DIREKT!!! Underbart!!
Jag studerar på universitetet på halvfart o på distans o har börjat läsa litteratur o känner att nu kör vi sista året. Jag o Ville är inte på samma energi nivå inför skolgången men det känns ändå helt okej. Jag pratade med en klasskompis till mig o hon kände lite ångest över våra uppgifter o litteratur vi har över oss. Tänk att skolan kan innehålla så många känslor.

Skåpet

Nu har ÄNTLIGEN skåpet blivit svart och igår kväll så flyttade skåpet hem till oss. 4 starka killar bär in det och jag orkade inte låta skåpet bara stå!! Så jag hämtade servisen jag fått av min kära farmor i 18 års persent (som jag ännu inte hämtat) och ställde in tillsammans med mannens kaffeservis och whiskey.
Nu är jag vuxen på riktigt så nu är man välkommen att äta på finposlinet hemma hos mig:)
 
 
 
Servisen "Blåklocka" som farmor började köpa till mig som 12 åring
 
 
 
 
 
 
 
 

Muren

I trädgården har vi haft en sten mur som har varit gammal och trasig så vi har bestämde oss förra året att göra något åt den. All sten bort och mannen började göra en form. Sedan dess har projektet stått still, men nu var det dags att fortsätta arbetet. Vännen Ola och svärfar var med och hjälpte till och efter en arbetsdag var det färdig gjutat. Här kommer några bilder:
 
Maj 2011
 
18 Aug 2012
 
 
Nu gäller det att vänta i några dagar/ veckor tills det har härdat ordentligt tills vi kan ta av formen. Det ska bli otroligt spännande att se resultatet! Vi ska göra stengång på höger sida och gräsmatta på vänster men vi får se om tiden, orken, viljan finns i höst eller om det blir till våren. Men bra gjort av grabbarna i alla fall.
Hela veckan har varit  varm och solig men igår var det såklart regningt  så jag bjöd dem på en varm härlig fisksoppa till lunch:)

Nöjda kunder

Jag gillar skarpt företag som tar hand om sina kunder.
Jag beställde nappar härom veckan och tyckte att en storlek av nappar var för små och mailade företaget och frågade om det blivit fel eller om modellen skulle vara så. Svaret var att modellen var sådan och i och med att jag gillade den andra modellen så skickade namnnappen.se extra nappar för de ville att jag skulle vara nöjd. Och visst blev jag nöjd!!! :)
Man ska alltid fråga om man tycker att saker och ting inte blir som man vill. Man kan alltid få ett irriterande svar eller en hjälpande hand.
Våga säga ifrån:)

Rutiner?

Jag o mannen har börjat jobba och det känns helt okej. Det är fortfarande ljust ute så man har fritid efter arbetstid. Värre är det när mörkret kommer och det känns som man vill/ måste sova kl 20. Barnen har fortfarande sommarlov och är full i energi. Vill inte alls ta kvällen. Skiljas från kompis, äta kvällsmat, borsta tänderna och lägga sig. Meja 2 år har nog vräkt ur sig ca 50 nej under denna procedur. Ville snart 7 år ska vi inte ens prata om!
- Nu tar vi kvällen.
- NEEJ
- Kom nu så fixar jag kvällsmat
- Nej
- Snälla kom nu
- Nej
Åhhhhhhh........ Osv.......
Jag vet att bara skolan börjar så har vi sakta men säkert kommit i fas med rutinerna men oj vad slitsamt det är för trötta mammor och pappor;)

Igång

Idag har varit en bra dag! Många punkter gjorda inför hösten o det känns fantastiskt! Vakna hemma i lugn o ro. Köra timmar framför datorn, ha framgångsrika möten o telefonsamtal. Sen att inse att man är hemma när arbetet slutar. Det innebär lyx för en som pendlat i 2 timmar/ dag. SKÖNT!!!

Mannen ska gjuta muren till helgen o ville idag testa betongen. Vilket gjorde att jag gav honom ett litet projekt;) Han fick göra ett fågelbad:) Få se om några dagar hur det blev när det torkat. Bilder kommer........
Imorgon blir det möten hela dagen!

Sista semesterdagen!

Underbart härligt varmt väder har dagen bjudit på! Så lite färg har allt ansiktet fått;)
Men i och med att det är vår sista semesterdagen så funkar människan( i alla fall jag) att allt ska fixas idag! Tvättat o vikt tvätt hela dagen, bytt i sängarna, städat badrummet o börjat kolla kalender inför olika datum o göra sig klar inför vardagen , ansvaret o rutiner. Men vi bröt allt med att ta en fisketur o bara njuta av den underbara kvällen o tillvaron vi lever i. Bara för att ledigheten tar slut så slutar inte livet för det. Jag kan njuta av solen, vänner, trädgården o livet imorgon oxå ;)

Skåpet tar form

Jag har fått ett skåp som tillhörde min mormors far. Jätte fint, gammalt o fantastiskt STORT!!!
Jag fick en servis när jag fyllde 18 år av min farmor som jag inte har hämtat än hos henne. Så ni äntligen har jag skaffat ett skåp till den. Mannens whiskey samling ska oxå få plats;).
Den som känner mig är det inte bara att skaffa ett skåp o sen är det klart! Nej nej vi har under 3 veckors tid skrapat bort färgen. Vilket inte var det lättaste!!!!! Jag tror vi har gjort av med 12 st skarpblad under projektets gång. Nu återstår målningen. Här kommer två bilder på före- efter skrapning:)

Familjedag!

Mannen hjälpte Ola idag oxå så jag umgicks med mina systrar och mitt syskonbarn. Gulliga Gulliga Alve.
Min syster gick igenom kläder från mina barn och hittade några som passade. Alltid skönt att hjälpa andra och få lite bättre plats i källaren :)
Vi tog en promenad och Meja skulle absolut åka cykel. Jag passade på att lämna tillbaka en cykel som blivit kvar.
Promenaden tog liiiite tid och det var inte alltid lättast att styra båda samtidigt. Kolla bilden så förstår du:)
 
 
Resten av dagen badade vi i pappas pool och jag hämtade flera böcker till universitets studierna. Jag börjar läsa på måndag. Idag är det sista semesterdagen och på måndag börjar vi. Det ska bli lite härligt faktiskt!
 

Glass cafe och tutbingo

Igår var mannen och hjälpte Ola så jag och barnen var själva. Jag, barnen och Olas fru Johanna med barn begav oss till Lysvik och besökte "Mormors glasscafe". Super mysig miljö och goda glassar. (www.mormorsglasscafe.se)
 
 
Väl hemma lämnade jag barnen och blev hämtad av mina två systrar Emelie och Marlene. Det var dags att åka på tutbingo. Sena, fnittrande och klumpiga spelade vi tutbingo utan vinst!
Ändå en mycket trevlig dag!

Bytar dag

Idag har mannen och vännen Ola bytar dag. Vilket betyder att man hjälper varandra olika dagar. Idag var det vår dag och de gjorde färdigt formen till trädgårdsmuren. Imorgon är det Olas dag och då är det hans projekt.
Jag bjöd på hemmagjord sushi till lunch.
 
 
Meja sover sällan på dagarna längre för att vi ska kunna få henne isäng lite tidigare på kvällen. Jag skulle fixa iordning lite i köket innan jag skulle åka iväg med henne till biblioteket för att hämta några universitets böcker jag beställt och hittade Meja sovande i denna ställning;)
 
 
 
När jag kom hem igen och insåg att posten kommit hittade jag detta repotage om mig. (www.veckobladet.se) Det handlar om att jag väljer att starta upp dans verksamhet i staden jag bor.
 
 
Imorgon är jag och barnen själva då mannen hjälper Ola så då är det nya äventyr:)
 
 
 
 
 

Shopping, shopping, shopping;)

Idag bestämde vi oss att köpa kläder till barnen inför hösten och skolstart. Vi besökte Lager 157 och där hittade vi alla kläder till Ville så nu har han en ny garderob:) Jeans, tröjor för 100 kr / st. Perfekt!!! Rekommenderas STORT!!! Fleece set och snygga mössor hittade vi oxå. Lite snygga Svea kläder köpte vi till Meja. Jag besökte Stadium Outlet och köpte nya promenadskor. De ska jag testa imorgon. Idag har det varit en mycket bra shopping dag:) I LIKE IT!!!!

Blåbär

Meja vaknade tidigt idag så vi tog en morgonpromenad kl 8.15. Härligt, rofyllt, tyst och svettigt!!! Det blev 5 km i snabbt tempo och sedan väntade gröten. Detta måste göras om:)
 
 
Jag och barnen drog iväg och plockade blåbär. Jag sa till Ville att han skulle bestämma hur länge vi skullle plocka. Det blev 40 min. Meja plockade men det kom nog mer i munnen än i skålen:)
Väl hemma gjorde vi blåbärsylt av bären till gröten imorgon.
Receptet:
4dl bär
1 dl syltsocker
½ dl vatten
2 tsk vanlijsocker
 
Detta kokas ihop och hälls på burkar!
 
 
 
Eftermiddagen har vi gjort färdigt med alla vinbärsbuskar och krusbärsbuskarnas ram. Vi passade på när vi var i närheten så tog vi ner gärdsgården och eldade upp den. Mysigt med brasa vid sjökanten. Jag tog även ett kvällsdop innan vi nu kröp in i huset för nattläggning och vila!
 
 

Dagens träning

Nu på kvällen bestämde jag mig för att ta en löptur. Jag bestämde "banan" o gav mig iväg. Direkt efter 400 m tänkte jag "Herregud hur ska detta gå" men när jag väl kommit upp i 1 - 1,5 km släppte allt o jag fick bra andning, tankar o steg. Jag tog t o m en extra sväng o kom upp i 4 km. Nu sitter jag i soffan o är mycket stolt att jag kom iväg o klarade 4 km!!!! Nu är det dags för andra stora killar att springa kortare sträcka än mig men åhhhhhhhh så snabbt! Nu dags för OS final för herrar 100m. Heja Bolt, Gay o Blake !!!!

Sista veckan

Sista veckan på semestern men det gör inget:)
Det ska bli härligt att hitta rutiner, inte minst för barnens skull, men även få sätta igång att arbeta och utveckla dansen i min stad. Jag har bytt arbete och är därför extra taggad. Men allt detta gör vi nästa vecka!
Idag har jag hunnit klippt gräset och rensat alla rabatterna.
Min underbara vän Moa rekommenderade mig att göra rosbladsgele och det har jag testat idag! Fint och lätt att göra. Har inte smakat än men jag lägger ut recepetet ifall någon blir sugen.
 
2 dl vatten
2dl rosenblad, hårt sammanpressade
2 dl syltsocker
 
Vatten och rosenblad kokas i 5 min. Sila därefter bort alla blad och koka upp vattnet tillsammans med socker i 5 min. Därefter häll på burkar!
 
 
 
Jag har även idag börjat förbereda oss inför skol och dagmamma start med att beställa hem ryggsäckar och nappar.  Jag betäller nappar på namnnappen.se. Perfekt att ha nappar med namn det  blír mer personligt och lättare för dagmamman att hålla reda på. Rekommenderas STORT!!
 

Lugn dag

ÖSA fortsatte spela igår under andra förutsättningar.
Vi fick stå på en annan brygga som höll oxå på att krascha. Men det gick bra!
Jag hittade kudden kl 04 i natt och idag har det varit en lugn familjedag tillsammans med mannens syster med familj. Vi spelade minigolf som jag är såååååå dålig på och kom TOTALT sist!
Jag tror att alla barnens slog mig oxå:)
Förloraren= JAG fick i straff att bada i kalla poolen så nu är jag vaken i alla fall.
Nu vankas grillkväll hos Svärföräldrarna med hela familjen. MYSSSS!
 
Här spelar min svägerska Linda
 
Här kommer förloraren:)
 

Inget kalas utan kras

Ja spelning blev vatten kalas. Under spelningen gick en stolpe sönder o vatten kom in så nu är alla förvirrade vad som händer!

Bryggan

Ikväll är det våra kära vänner som spelar som trubadurer I bandet ÖSA på Brygga i stan  o här är det röj idag!!!! Vi är ca 40 nära vänner som har beställt bord och stället är fullt. Skål vänner:) Det säger Anja i alla fall;)

 

Dessa kära barn

Meja vaknade inatt o kom till oss o hade feber. Stackars tjej!!! Varm som ett element klängde hon sig fast vid min sida under natten. Ville kom efter en stund för han hade drömt mardrömmar:( så nu låg vi 4 personer i en trång säng med ett element. Jag har inte fått många timmar sömn men så är det ibland! Jag valde att ta med barnen på en promenad på 5,3 km. Ville var inte på humör o vägrade cykla efter 1,5 km så han blev sittande i diket o Meja skulle gå själv utan att sitta i vagnen. Ibland är det inte lätt att bara vara Sandra med egna intressen som att ta en promenad:) Då försöker man vara pedagogisk men ibland kokar det över. Jag fick i alla fall min promenad o Meja satt i kärran o Ville cyklade. För se om de får följa med på morgon dagens promenad.....

Dagens träning

 
Jag har varit lite efter med träningen, nu när det är semester, båda barnen hemma , ja allt man vill skylla på:)
Men idag var det dags att röra på benen.
Jag och mannen valde att gå runt sjön 7 km. Han sa efter en stund att jag skulle börja springa till ett ställe och vända för att möta honom och barnvagnen. Jag var inte sen på att följa den planen så jag började springa. Efter 2 km skulle jag vända tillbaka och vrickar till foten och blir liggande. Så jag mötte mannen med ena skon i handen och barfota. Allt gick bra och vi gick varvet runt.
 
Nu på kvällen blev jag sugen på att styrketräna så jag åkte iväg så fort barnen kommit i säng.
45 min styrketräning blandat med rodd och löpband.
Men nu sitter jag i soffan och kollar OS och vilar fötterna:)
 
 
 

Händiga Mannen

Idag var det dax för mina vinbärsbuskar att få en fin ram. Mannen ringde och frågade vilken storlek de skulle ha och jag svarade att det skulle vara robust. Och nog blev det rejält:)
Barnens kusin Linnea var här idag och barnen lagade mat till oss som överraskning och det blev:
Korv, hamburgarebröd, pippiservetter och 2 glas. Ett för vin och ett för vatten. Vi valde bara vatten:)
Barnen lekte så bra och Meja trivdes som fisken i vattnet för att  vara med och leka, vilket resulterade i att vi fick timmar för oss själva för att pyssla utan avbrott. Nu har vi en buske kvar till imorgon men resultatet blev kanon bra!
Tur att jag har en händig man till mina små projekt!!!!
 
 
 
Bild före
 
:
 
Bild efter
 

fixsandra.blogg.se

Bloggen handlar om att överleva vardagen med jobb, man, två barn, träning och ett ständigt behov av att fixa saker och att vara i centrum!

RSS 2.0