Närträff

Ja då var man inne på sista terminen på Karlstad Universitet o examensuppgiften ska göras. Idag har vi suttit i 6 timmar o fått information om hur man skriver. Herregud hur ska detta gå till. Hej våren jag kommer ha fullt upp!:)
Nu har jag käkat god lunch o druckit vin o njuter lite av min studietid;)
Imorgon blir det halvdag o sen hem till familjen o vardagen med allt det tillhör med rapportskrivning.

Dessa dagar

Dansmatte var otroligt inspirerande o resten av dagen jobbade jag. Jag kom hem sent på kvällen o Ville gjorde alla sina läxor inför sin första skoldag pga av feber som varat hela veckan. Ville var nu äntligen feberfri o Meja ville oxå testa tempen. Det visade 38,9. ... Jag trodde det var ett skämt. !!!!Nu har vi hållit på i fleeeeera veckor att byta influensa med varandra:(
Fredag morgon var feber borta men det var ändå mamma som fick ha henne under de timmarna jag jobbade. Väl hemma efter matshopping o matfix fick jag sitta i 3 timmar o skriva min Dansmatte uppgift o lämnade in den. När jag var klar hade barnen somnat men även mannen min. Det var denna fredagen ;)
Idag lördag har jag o Meja tagit en lång promenad o stannade vid bibblan för att hämta lite böcker till mig o självklart hälsade vi på fåglarna. Meja tycker det är såååå roligt att titta på dem.
Nu på eftermiddagen har hela familjen tittat på gamla videofilmer från videokameran. Jag måste säga att mina barn är väldigt lika varandra. Samma prat o utseende i samma ålder. Det finns inget tvivel på att de är stöpta i samma form;)

Dansmatte

Imorgon är det dax för min första lektion med Dansmatte. Det ska bli otroligt roligt att få uppleva elevernas nya sätt att hantera matte. Ni som undrar vad är detta så här kommer en liten förklaring.
Dansmatte ska bidra till att öka förståelse för olika matematiska begrepp o ett sätt att variera undervisningen så att det passar alla elever. Vilket ökar elevens självständighet o kreativitet.
I Dansmatte så ska eleverna använda sina kroppar i olika begrepp o uttryck inom matematik.
Imorgon är det åk5 som får prova på detta.
Så jag har planerat lektionen o tagit hjälp av en klasskompis som arbetar med detta för några tips på vägen. Härligt när man har kontakter;)
Spännande förmiddag imorgon. ROLIGT!! Hoppas att eleverna tycker desamma ;)

Fullt ös

Idag var mannen i Karlstad o jag var utan bil. Meja skulle till dagmamman o det fixade jag medan Ville var hemma själv en liten stund med feber. Sen började jag skriva vidare på mitt PM ang examensarbetet till universitet. Lunch o packande av dagens arbetsväska. Ville fick vara hos mamma ,som oxå är sjuk ,under min arbetsdag o sedan fick svärfar skjutsa mig till jobbet. Efter 2 danslektioner hade jag möte med olika lärare ang en musikal jag ska göra under våren. Det gick mycket bra o mannen hämtade mig. Väl hemma fortsatte jag med mitt PM o barnens läggning. Stackars Ville hostar som en gammal gubbe o har 39 graders feber:(.
Fortsatte med PM o lämnade in det!!!
Så nu närmar sig kl 23 o jag sätter mig en liten stund i soffan för att nu är dagens uppdrag slutfört.
Klart slut!

Mejas första gymnastik pass

Under natten har jag o Ville hostat i kapp. Villes varma kropp som element har legat klistrad mot min kropp. Så just det.( nu var det Villes tur att vara sjuk!
Så han fick följa med mig på jobbet o det gick mycket bra. Han låg o spelade Nintendo 3ds o var min lilla Dj:)
Men efter många timmar blev han sämre o ville bara hem. Stackars liten..... Jag lämnade han till mannen o hämtade Meja för hennes första gymnastik pass.
Det tog ca 10 min innan hon lämnade min hand men när hinderbanan med ringar, mattor o balansgång kom så var det full fart! Så underbart att se henne springa runt o vara stolt över alla hinder hon klarade!
Nu har jag pluggat lite inför mitt examens arbete men soffan o mitt j..la hostande tog över.

Söndag igen

Meja är bättre, pigg o glad men några prickar på tungan. Vet ej vad det är o vården vill inte att vi ska komma o kolla upp det. De säger att det är säkert ett virus o det försvinner o vi behandlar det inte. Konstigt tycker jag!

Nu är det söndag igen o vi i familjen har redan hunnit städat, tvättar, små fixar saker som blivit liggande.
Snart får det bli en promenad o liiiite pluggande;)

Lilla lilla barn

Idag är Meja sjuk. Min pappa hämtade henne o hon ville inte äta på hela dagen o hon kräktes även på eftermiddagen. Jag ringde efter jobbet o fick all info. Idag är även mannen i Karlstad på jobb så det är inte lätt att vara ensam. Tur att jag har mina föräldrar. Pappa hämtade Ville hos en kompis o vi åkte hem.
Meja har ingen feber MEN fick rodnader med vita fläckar i som kliade. Stackars liten:( Hon har nu somnat o jag önskar att det håller i sig resten av natten!
Imorgon ringer jag vården o hoppas att få en tid för att kolla vad felet är. ,,,,,

Dans dans DANSA

Nu är dansgrupperna igång igen o det är HÄRLIGT att träffa alla roliga,duktiga dans ivriga barn/ ungdomar. Underbart att se dansmattan fyllas med nya kunskaper o glädje:)

Nytta med nöje

Just nu tränar jag samtidigt som jag planerar en forntida musikal. Det gäller att vara effektiv:)

Socker

Jag bestämde mig den 4 januari att i 3 månaders tid INTE äta godis, läsk eller kakor. Idag har det gått 10 dagar o jag har inget sug.
Eller liiiite kom den på syster 2:s 30 årskalas när smågodis skålen ställdes framför mig MEN jag tog ingenting.
Tränings passen o promenaderna blir flitigt gjorda i mörker eller issssss kyla.
Hoppas hoppas hoppas att min motivation håller i sig😋😄

Brosan är näll säger Meja

Ville vill gärna läsa för Meja.
-brorsan är näll ( snäll) säger Meja

Vi får se hur länge hon eller han nöjer sig med detta. ;)

Inte riktig vardag än;)

Mannen är sjuk o har hostat HELA NATTEN!!!!!:( Självklart är det jätte synd om honom. Kärlek till honom MEN jag o Meja har varit vakna sen ca 04. Vid 06 var det bara att gå upp o börja dagen. Två barn till fritids/ dagmamma efter två veckors ledighet. Jag hade ett otroligt roligt danspass med mina musikteater elever. Till kontoret o fortsatte planera inför nästa veckas start o sedan ett mycket givande möte. Jag tror detta blir en kulturell, givande o utvecklade vårtermin. Härligt!!!!
Nu ligger mannen kvar i soffan o hostar. Undrar hur mycket sömn det blir inatt......

Söndag igen

Idag blev det tidig träning vilket är väldigt skönt resten av dagen. Min vän Anna med barn kom över o barnen åkte skridskor på sjön o vi grillade korv. Mysigt!!
Sedan hann jag ta städa bort alla tomtar, planera veckan, laga mat, tvätta o packat väskorna. För imorgon är ledigheten över o jobbet, vardagen infinner sig igen. Men det gör inte så mycket! Jag är lugn o det ska bli roligt att träffa alla elever igen!!!

Tränings tajm

Idag har jag kommit iväg till gymmet. Super skönt att jobba lite med kroppen. Igår försökte jag träna med Meja jag fick vända innan skorna åkte av i hallen. Gnällig unge tar jag INTE med mig på träning men idag gick det super bra!
Nu snart blir det 7 km promenad med min svägerska o mannen ligger sjuk i soffan. Hoppas bara nu att resten av familjen klarar sig!

Tränings tajm

Idag har jag kommit iväg till gymmet. Super skönt att jobba lite med kroppen. Igår försökte jag träna med Meja jag fick vända innan skorna åkte av i hallen. Gnällig unge tar jag INTE med mig på träning men idag gick det super bra!
Nu snart blir det 7 km promenad med min svägerska o mannen ligger sjuk i soffan. Hoppas bara nu att resten av familjen klarar sig!

32 årsdagen

Idag är min födelsedag:)
Vaknade av sång från familjen o ballonger. Uppdukad frukost med hjärt smörgåsar o paket. Musikalbiljetter i London fick jag!!!! ROLIGT!!!!
Under dagen blev det promenad o resten av släkt o vänner kom på tårta. Nu har jag o mannen lämnat barnen hos mamma o är i Karlstad för god sushi o bio. En HÄRLIG DAG!!! Hurra för mig idag;)

Sista uppgiften

Nu sitter jag o skriver universitetets sista uppgift för Ht-12. Efter denna har jag examens uppgiften att göra men det ämnet väljer jag själv att skriva.
Denna uppgift jag har kvar känns helt okej att skriva men jag vill vara ledig;)men men SNART är jag klar,,,,,

Nyårsdagen

Varje år på nyårsdagen välkomnar vi människor till oss på Winter Classic
Vi spelar en hockey match vuxna o barn, grillar korv o eftermiddagen fortsätter inomhus med lite vin, whiskey, brasa o underställ;)
Men imorse vaknade vi upp till grön gräsmatta o pool på vår is. Så vi tog korvgrillning i trädgården o kaffe inomhus. Mysigt ändå:)

Nyårsafton

Nyårsafton inleds varje år med gemensam träning med gänget. Oerhört roligt att alla deltar och seriöst tar årets sista träning tillsammans. Sedan var det hem o förbereda inför kvällens middag. Vid kl 17 kom 10 vuxna o 10 barn i ålder 10mån- 7 år. Fantastisk 3 rätters middag o julklappsspelet, 2 st raketskjutningar o nyårs skålande hann vi med innan gästerna med barnen begav sig hem under årets första natt 2013.
Tack för en härlig kväll!

fixsandra.blogg.se

Bloggen handlar om att överleva vardagen med jobb, man, två barn, träning och ett ständigt behov av att fixa saker och att vara i centrum!

RSS 2.0