Kryddor

I år har jag odlat många olika kryddor som oregano, timjan, rosmarin, mynta, basilika och citronmeliss. Jag har tjatat med mannen om att göra en hylla där dom ska stå. Men ej blivit av förrän idag:) Riktigt snyggt blev det tycker jag! Lite tomat och paprika fick oxå plats och självklart la jag lite sten runt:) Jag har sten i varje rabatt här hemma. Jag har bott på västkusten och nu när jag inte gör det så fixar jag känslan här hemma. 

Bilder från dagen

Bilder från morgon o kväll:)

OS

 

Perfekt att OS är under semestern. Skönt att på kvällarna kunna titta i lugn och ro  och heja på lilla Sverige. OS tävlingarna på dagtid är lite svårt att följa.

Nu blir det sängen och handboll. HEJA TJEJER!!!

Spontan kväll

Idag är grus uteplatsen klar för denna sommaren. Vi har även börjat rensat mycket nere i trädgården. Nu på eftermiddag kom våra gamla grannar som har bosatt sig i Kina i 7 månader hem på Sverige besök o vi har käkat god middag o dricker lite vin. Mycket trevligt!!!! Så nu sover barnen så lilla Sandra kan fortsätta umgås med gänget :)

Triathlon Möhippa

Igår var det dax att ta fru Höglund för en fruhippa. Brudparet bjöd in oss på 30 års kalas i februari och när vi väl var där så var alla gäster bjudna upp till ett närliggande kapell och de vigdes till allas förvåning och glädje!!! Men nu var det dax i alla fall att anordna en fruhippa. Under veckan som varit har vi smusslat och fixat smågrejer i hemlighet. Bruden var ute på en springtur på morgonen ovetande att vi visste det:) Väl efter halva turen dyker vi 10 tjejer upp med champagne o frukost. Snygga jazzbyxor, gympa dräkt o gympa dräkt med string. Placerades alla tjejer på cykel i klädda i guldkjolar för att cykla ca 1,5mil. Väl framme lämnades cyklarna för att simma över sjön ca 800m. Vattnet var issssss kaaaaallt så vi fick en liten chock men sen gick det väldigt bra för alla. Vi hade självklart en båt som följde oss. Bruden fick behandlingar, lunch, en lugn stund av avslappning, fotvård, smink o hår. Vi alla begav oss ut på små uppdrag av tävlingar där vi alla var inblandade. Tävlingar som pricksäkerhet, balans, IQ test, styrka mm. Efter en liten åktur befann vi oss i sommarstugan där kvällen o natten var vårt hem. Efter underbar middag var det dax för min del. Jag var ansvarig för lekar. Jag använde mig av ballong leken där varje ballong har ett gammalt ex namn. Där bruden får förklara varje relation o "göra slut" genom att smälla hål på ballongen. Jag tog leken ett steg längre genom att under veckan som varit tagit kontakt med killarna o bett dom göra en videohälsning. O det var mycket uppskattat o förvånande för bruden som fick grattis hälsningar från mellanstadie kärlekar. Jag anordnade även en annan lek där vi skulle stå ansikte mot ansikte, två och två, med ett äpple emellan oss. Tävlingen går ut på att låta äpplet(bollen) vandra upp från bikini linjen till hakan utan att använda händerna. Mycket skratt blev det!!!! Jag o en annan tjej vann;) Senare på kvällen blev det lite tjej snack o dagen var över. Fantastisk rolig Fruhippa!!! (lägger ut några bilder senare)

Köölbulle kväll!!!

Vi har en fantastisk kväll tillsammans med Goa " gamla" vänner. Macki o Lisa har bjudit oss till deras sommarstuga som har världens fina läge. Har mår man gott. De bjuder på kolbullar. Det betyder fläsk, smet av mjöl o vatten. Serveras med lingonsylt. MUMS!!!!! Nu är det bestämt att en sådan grillplats ska fixas hemma vid vår sjö;) Så nu får mannen ett litet projekt att göra:)

 

 

Bilder

Några bilder från den tiden

 

Kl14.10

Året 1996 sitter jag i en minibuss på väg hem från en turné när kl slår 14.10 och allt blir svart! Jag vaknar upp på en åker och fattar ingenting. 2 hjältar namn Anders och Erik står vid min sida och efter 20 min kommer ambulans hjälp och allt blir svart igen. Jag vaknar åter upp kl 02 på natten med mina föräldrar och familjens vän Göran vid min sida. Jag ligger i respirator och kan inte prata. Jag har varit med om en bilolycka och krockat med en husvagn. Jag har fått dess list igenom hela kroppen och punkterat lungan. Jag var cm från döden men överlevde! Jag är tacksam för livet och lär mig varje dag att ta vara på den och att lyssna på mig själv. Det är jag som skriver mitt eget liv och allt annat är bonus som vänner, familj och upplevelser. Ta vara på varandra. Men vet ALDRIG när livet tar slut!!!!

Promenad

Klockan närmar sig Mejas sovtid så vi tar en skön promenad i solen. Skönt!!!

 

 

Middag på altanen

Igår hade vi fullt upp med att gräva vid altanen , jag tränade, klippte gräsmattan o rensade rabatterna. Senare på kvällen kom våra kära vänner Anna, Arto, Frida o Markus. Vi fick första middagskvällen på altanen. Efter gott grillat, sallad, ostbricka var det fortfarande varmt. UNDERBART!!!! Kl 00,30 begav jag mig i säng. Just nu sitter jag vid frukost med två aktiva barn. Vi får se vad dagen blir.... Jag ska hjälpa farmor med inköp av matvaror i alla fall. Ha en fin dag alla

2 män?

Min mans bestman är på besök från Gbg. Han har med sin son som är lika gammal som Meja o de leker mycket bra. För min del är detta perfekta semestern:) Grabbarna umgås med barnen vilket gör att jag kan läsa bok o göra vad jag vill. De lagar mat o häller upp vin:). Vi har även fått saker gjorda tex de har fixat garage porten så den går att öppna som inte funkat på ca halvår. Den är inte helt okej men bättre. De har även hämtat hem ett stort skåp som jag ska börja pilla på. Skrapa bort gammal färg o bidra med ny. Bilder kommer senare på det. Nu på kvällen med vinglaset i handen sa jag till grabbarna att ha 2 karlar i hemmet inte vore helt dumt;). Vad tycker du. ? ;)

Dagens dilemma

Jag har arbetat som danslärare för gymnasie och kulturskola i 8 år och bestämde mig för att ändra min vardag. Jag valde att inte förlänga mitt kontrakt och söka nya vägar.
Jag kommer nu att bygga upp dansundervisning i den staden jag bor och undervisa på en folkhögskola. Jag har även fått erbjudande att arbeta som musiklärare i en annan stad. Arbetet verkar vara inspirerande och roligt men det betyder pendlande,visseligen bara 1 dag, och jag har aldrig har arbetat som heltid musiklärare så känns det lite dumt att ta det.
Vad vill jag????
Ja den frågan är svår att fråga på!
Jag vill utveckla dansen i min stad. Vilket betyder att jag inte ska ta musikjobbet.
Jag vill utvecklas och arbeta inom skolan. Vilket betyder att jag ska ta det.
Jag vill arbeta humana tider utan stress. Vilket betyder att jag inte ska ta det.
Men samtidigt vore det roligt!!!!
Vad ska jag göra??????

Tandfen

Älskade Ville har ikväll tappat sin åttonde tand ! Stolt som få:) Så i natt får vi besök av tandfen........

Varför Fixsandra

Tänkte ge en liten förklaring till bloggens namn:) Jag blir kallad av mina gamla Gbg vänner för Sandra fix för jag alltid fixar saker till olika tillställningar. Jag är en person som man kan lita på som ordnar med olika diverse saker tex festprogram, sånghäften, kopiering av studier , fotoböcker, maskerad kläder, kakor, skjuts , telefonsamtal mm. Jag gillar att ha projekt och skulle även vilja ha det som jobb. Vilket jag visserligen gör som ansvarig danslärare. Jag gillar att ha kontroll och ser saker från olika perspektiv. Ska en kompis ha en fest har jag förslag och råd från alla olika håll och säger den att den inte har kunskap eller tid med det svarar jag alltid "jag fixar det". Problemet med mig är jag tar på mig för mycket saker samtidigt. Jag måste lära mig att göra saker som jag VERKLIGEN vill och har tid med och tacka nej till saker som blir negativ stress. Men men jag har svårt med det i och med att jag gillar att fixa;) Mitt vardagliga schema rullar som vanligt med heltids jobb + universitets studier. Jag har även man och 2 barn så jag borde ha fullt upp men jag lägger in små projekt hela tiden:) Vi får se under bloggens gång vilka projekt jag säger ja eller nej till!!

HEMMA!

"Borta bra men hemma bäst"
Jag är en person som alltid har längtan att resa, umgås med vänner och byta tillvaro ibland. Få känna att vardagen ändrar riktning och mitt schema lagda liv får en paus. Men va sköööönt det är att komma till sitt egna.
TUSEN TACK!!!! Jessie och hennes familj för lånet av lägenhet och veckan med familjen i husvagnen. Men att komma hem till sin soffa, säng, regler och tvättmaskin:) är sååå skönt!
Jag är en liten pensionär ibland, ja vet!

Man MÅSTE röra sig lite för att kunna uppskatta sin egna vardag!

"Some die young"

Laleh står på scenen i Norge och hyllar alla människor som förlorade livet för ett år sen. Ljus och tankar till alla dom och deras anhöriga!!!! Njut av livet här och nu!! Kärlek till alla.........

Dop

Idag var det dop för underbara Hilma. Ett fantastisk dop o lilla tjejen var så duktig. Världens finaste föräldrar stod bredvid o var stolta. Efter många års kämpande är dom såååååå värda att stå i kyrkan o se sin dotter bli döpt inför släkt o vänner. Jag sjöng två låtar " Kärleksvisan" o "Välkommen hem". Repet med kantorn kändes kanon o sen när det var dax för första låten ger han mig ackordet o jag börjar. Men jag känner efter bara några toner att något inte stämmer. Men jag fortsätter o hoppas att han hänger på. Det visar dig senare att han har fel noter framme o måste transponera resten av låten:) Vi klarade det till slut! Värdarna bjöd på kaffe o kaka o det var ca 10 sorters kakor + värmlandstårta. Duktiga mormor 80 år som bakat hela veckan:) Nu på kvällen har vi umgås med vin o mat tillsammans med alla resande o värdparet.MYSIGT!!!! Tyvärr har Meja varken sovit på dagen eller kommit i säng för natten så hon var i sitt esse. Antingen hyper aktiv eller GNÄLLIG:( Men imorgon bär det hem tillbaka till Värmlänska skogarna igen o rutiner.

Glöm inte Meja:)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/omslagschansen/omslagstavling-viforaldrar/997 Kom ihåg att rösta på Goa Meja!!!!

Snickerskakor

Idag har vi haft en härlig dag i storstaden Stockholm. Vi har lånat en super fin lägenhet av min kära vän Jessie o hennes familj. Vi har lekt i parkerna med barnen o kollat in området. Dagens fixande var inför våra underbara vänner Anna o Per som döper deras dotter imorgon o har beställt Snickerskakor inför det. Och det gör jag sååå gärna!!! Jag gjorde ca 70 st o det är super enkelt. Här kommer receptet för den som blir sugen:) 1 burk jordnötssmör 2 dl sirap 1 dl socker Detta värms samman på spisen. Rör hela tiden då det kan brännas i kastrullen. Blanda i 10 dl cornflakes ( smulor) 2 tsk vaniljsocker Smeten bäddad ut på bakplåtspapper o låt svalna. 1 st blockchoklad Smältas o bred detta över smeten. Låt kallna o skär ut bitar. Låt detta väl smakas:) Jag använde självklart glutenfria cornflakes o mörk choklad då värden har mjölkproteinallergi. Lycka till!!!!

Glass glass i stora lass!!!

Idag begav vi oss hela stora familjen till Söderköping. Gick i Madickens fotspår o små kollade i affärer. Men vi besökte även Smultronstället. Vi stod i kö i 45 min o sen var det dax för glass. Herregud vilka glassar!!! Rekommenderas varmt om du inte besökt denna glass restaurang.

Kolmården

En heldag i parken. Lugnt tempo genom alla underbara djur och lekparker. Positivt betyg för glutenfria alternativ till Ville. Både pasta, korvbröd, pannkakor o köttbullar fanns att välja emellan. Oftast när man är ute finns inga alternativ till honom. Linbanan var mycket roligt o spännande att uppleva och lejonen bråkade 2 meter nedanför oss:) Elefanter, giraffer och apor tycker jag är mest fascinerande att se! Nu blir det grillkväll på campingen för hela familjen!!!

Familje golf.

Väl framme på Kolmårdens camping o mat i magen var det dax för tävling i mini golf. Jag spelar ALDRIG!!! Jag kan inte, slår dragskott, får alltid högst poäng och ser ingen mening med att spela;) Jag var domare o blev TOTALT myggbiten. Jag läste i Aftonbladet att blodgrupp 0 dras myggen till. Jag har blodgrupp B o mig ÄLSKAR dom. I Love summer men herregud va jobbigt det är med dessa små irriterande kryp!!!! Nu blir det lugnt i husvagnen i kväll.

På väg!

När man är på resa är det alltid svårt med mat när det gäller Villes gluten. Alla har inte förståelse eller varor som han kan äta men ett ställe är proffsiga och är hans favorit. Det är MAX. Så självklart blir det den lunchen idag!

Packning

 
Dagen har varit att förberedda semestertrippen till Kolmården och Stockholm. Packning för varmt, kallt, regningt, fira dop och vardags kläder för detta väder är inte lätt:) Dessutom om man hänger sista tvätten ute för att den ska om och om bli blöttare av detta fantastiska regn!!!!
Vi hann med att träffa gulliga Johansson/Jansson som är min svägerska och barnens kusiner. Härliga våfflor med min rababer saft firade vi ankomsten med. Nu är det bilens tur att tvättats och bli iordning för morgondagens tripp men det får mannen göra:)

SOOOOL ÄNTLIGEN!!!!

kanske bara för en liten stund men ändå:)

Semestermys!

Att vakna av att sonen kryper intill kl 8 och sättter på Bolibompa och man får åter slumra till. Vakna minuter efter att dottern klampar över alla och krypa ner mellan oss. Här ligger vi 4 st i 1,80 säng. Slumrande,mysande och NU känns det att det är semester!!!

Förra söndagen fyllde Meja 2 år och hon ÄLSKAR Pippi Långstrump. Jag bestämde att vi skulle ha Pippi tema. Ville och jag pysslade med servetter och flaggor. Självklart blev det pannkakstårta:) Här kommer några bilder från kalaset.
 

"Om vi är tillsammans´,tillsammans, tillsammans. Ju gladare vi är"

Idag har det varit åter igen en trädgårdsdag.
Mannen har semester och oj vilken skillnad det är på dagarna.
Jag jobbar som danslärare och har sommarlov/semester tillsammans med barnen. Men nu efter 4 veckor själv med dom så är det fantastiskt att vara en hel familj.
Man kan dela på uppgifter, göra dom tillsammans eller bara få vara en stund.
Vi har fortsatt idag att gräva färdigt och imorgon blir det inköp av markduk och sten. Jag fick även rensat i alla rabatter och även dom glömda:) Ni vet dom man inte "sett" på flera år. Skönt att äntligen vilja peta i trädgården och att solen faktiskt tittat fram hela dagen.Pluset är att Ville har varit hos en kompis och lilla Meja har plaskat, hoppat och lekt brevid oss utan gnäll.
Tack Meja för det:)

Meja Omslagsmodell?

Såg att tidningen Vi Föräldrar har en tävling och självklart var jag tvungen att anmäla söta Meja. Hoppas att fler än jag och min familj tycker hon förtjänar en chans i ljuset:)
Rösta rösta gärna på Meja!!!!
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/omslagschansen/omslagstavling-viforaldrar/997

TACK!!!!

Trädgårdsarbete

Vi köpte ett hus från 2005 som är byggt -64 och det betyder att vi renoverar och fixar för att få det som vi vill ha det. Huset har vi gjort mycket på fasaden och inne men nu har vi trädgården som vi har bestämt oss för att lägga tid på denna sommar.
Just idag har vi (mannen och jag) börjat gräva bort ogräs för att kunna lägga plattor.
Hårt arbete som känns i armar och ben:)
 
 
Fortsättning följer på arbetet!

Välkomna till min blogg

Jag har massa rabarber hemma så jag och min son Ville gjorde saft som blev mycket lyckat! Receptet är: 1kg rabarber 1,5L vatten 4,5 dl strösocker 1st citron, saften Koka rabarber i småbitar i ca 15 min Rör inte om! Sila och koka saften tillsammans med socker och citron. Häll på flaskor! LYCKA TILL!!!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

fixsandra.blogg.se

Bloggen handlar om att överleva vardagen med jobb, man, två barn, träning och ett ständigt behov av att fixa saker och att vara i centrum!

RSS 2.0