Härliga barn

Idag var jag på barnhemmet kl 08,30 o träffade underbara föreståndaren Kärt o hennes personal. Jag fick träffa barnen o dessa smala välfyllda lekrum o sen var det dax för mannagrynsgröt frukost o tallrikar ställdes fram till oss oxå:)
Vi delade in barnen i 2 ålders grupper o en halvtimme var dansade vi. Det var otroligt svårt att inte få uttrycka sig i ord o förtydliga dansstegen. Men det är just det jag undersöker i mitt examensarbete;) Efter 1 timme rann svetten o glädjen i rummet kan ej beskrivas. Två barn fann mig o jag dem direkt. Charmiga underbara barn som hittar varje litet tillfälle för att vara nära.
En kille behövde vinteroverall o vinter skor så vi tackade för stunden o begav oss in till stan för lunch o letande efter barnoverall. Inte det lättaste när ALLA affärer har tagit fram vårens kläder. Men till slut hittade vi det o begav oss tillbaka fast denna gång med presenter till alla barnen.
Kl 15,30 var vi framme o presenterna öppnades med stor glädje o kramar. Vi körde ett nytt dansklass på 45 minuter o sedan visade de mig olika sång/ dans ramsor. Underbart!!
Vi överlämnade vinterkläderna till en mycket gammal dam som hade vårdnaden över denna 4 åriga kille o hon grät av lycka! Känns skönt i hjärtat att kunna hjälpa barn!
Några timmar senare ligger jag nu o sängen på hotellet o är helt slut av alla intryck o glädje dessa människor ger.
En MYCKET VIKTIG O HÄRLIG DAG!!

Framme

Vi landade kl 16,30 o begav oss till ett jätte fint hotell. Väl framme gick jag raka vägen till gymmet o tränade. Så skönt efter en låååång dag! Jag o mannen begav oss ut i Tallinn o kikade runt. Jag är så fascinerad utav alla gamla kyrkor o alla dessa restauranger som finns. Många affärer o restauranger har gamla stil o vi hittade ett riktigt Ronja Rövardotter ställe där vi åt vår goda middag. Bild nedan:)
Jag drack ett hemgjort äppel kanel vin som smakade saft o äppelpaj:). Efter 3 timmar ute är vi nu på hotellet o laddar för morgondagens äventyr o intryck!

Äntligen ombord

Nu har jag satt mig på Tallinn flyget

Forts 1

Nu är väskan incheckad o vi har kollat vart gaten är så nu slappar vi igen men denna gång med lite vin:)

Nu bär det av. Eller.....?

Idag åker jag till Estland tillsammans med mannen för att göra min undersökning för Karlstad Universitet men även få träffa dessa barn o få dansa med dom. Jag har även samlat in pengar som jag kommer köpa något de är i behov utav. Mycket spännande ska det bli!!

Imorse började resan!!!
Vi kom till Hagfors flygplats o vi fick lov att åka till en annan flygplats pga av dimma. Detta resulterade i att vi var försenade 1 timme på Arlanda. Vi två springande svettiga flög fram genom terminalerna o väl framme vid incheckningen så berättar tjejen att det är försent att checka in bagage men vi hinner om vi tar handbagage. Snabbt som ögat köper vi en mindre väska o lämnar in vår väska. Nu ännu mera flygande svettiga fram till planet så säger tjejen att de STÄNGDE FÖR 2 min sen. Det var bara att vända om:(!!!!!!
Så nu har vi hämtat om väskan o ändrat kläderna tillbaka i vår väska. Bokat om en ny resa till i eftermiddag o jag missar min danslektion i eftermiddag o har nu bokat om den till imorgon förmiddag.
Ja ja så nu äter vi smörgåsar för 100 kr/ st o hoppas att vi fixar nästa flyg.
Forts följer........

https://cdn1.cdnme.se/3840968/6-3/pic_512c7c1fddf2b30411483360.jpg" class="image">

Imorgon

Imorgon smäller det. Sängarna är bäddade för mina fina vänner!!
Imorgon tänder vi ljus o sänder tankar till alla barn som inte har samma möjligheter i livet. Kl 18 är alla välkomna till Hagfors Kyrka!

Fantastiskt

Konserten närmar sig o det ska bli såååå fantastiskt roligt att gå sjunga, träffa underbara vänner o få göra något för barnen. Igår var det ett reportage i lokaltidningen o idag var det dags för en intervju för en Värmlandstidning. Sedan fick jag fantastiska nyheter från Svenska kyrkan som kommer ge mig ett bidrag till resan till Estland. Jag är så otroligt glad över responsen jag fått. Tack alla så länge...:)

Glutenfria semlor

Igår var det fettisdagen o älskade Ville ville såklart ha semlor. Okej vart finns det i min stad. Ingenstans!!!
Vi åkte till Coop o jag hoppades på att hitta släta bullar men icke. Det gick bli hamburgarbröd som jag delade o la in mandelmassa o grädde:) Ville va så nöjd så! Vad gör man inte för ens barn;)

Villes dag

Igår var jag med Ville i skolan. Han har längtar o frågat om jag inte kan följa med o igår var det dags. Det var super roligt att vara med på mattelektion, sagostund osv.
Sedan var det Villes tur hos tandläkare. Han skulle röntga o bilderna skar i tandköttet så efter tårar bytte de till några mindre. Jag tror att jag oxå ska till tårar nästa gång för jag tycker det gör skiiiit ont med dessa vassa kanter som borras in i tandköttet.

Jag blev intervjuad av Veckobladet inför min välgörenhetskonsert o Estlands resa. Fotot tog vi mot väggen i badrummet:) Så nu hoppas jag på mycket publik på konserten den 17 feb.
Kom kom kom!!!

Teknik

Idag har jag återigen inlärning på ett nytt PM o fortsättning på det förra jag gjorde till examensarbetet. Morgonen började med att tänka, tänka o tänka. Formulera om och om för att hitta rätt frågeställning. Jag ringde en vän o fick mycket bra tips på vägen. När tankarna var klara för att skrivas ner så fungerade inte filen där uppsatsmallen var. Efter 1,5 timme med ringande o sparande på olika sätt var det dax att jobba o ingenting kom ner på skrift.
Efter jobbet var det dax för familjerutinens tur. Hämta Ville, handla, laga mat o läsa läxor, käka mat, plocka undan, lägga barn för att sen använda dator nr 4 som filen fungerade på!!! Puuuust!!!!!!
Efter tre timmars skrivande o mycket omformuleringar var det dax att maila in den. Jaaaaa DÅÅÅÅÅ fungerar inte Internet. Så nu ligger jag i sängen efter en LÅÅÅÅÅNG dag o PM:et är fortfarande inte inlämnat. Så nu imorgon bitti är det jag som hoppas att allt fungerar annars måste jag till jobbet o maila in det direkt! Tack för denna dagen , teknikens värld;)

Bilder från helgen!

Hej då Stockholm för denna gång!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3840968/images/2013/pic_510eb656ddf2b3548d23a57b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3840968/images/2013/pic_510eb656ddf2b3548d23a57b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3840968/images/2013/pic_510eb659ddf2b354a143ea60.jpg" class="image">

Stockholm

I fredags åkte jag till min kära vän Elin o hade tjejmys med vin o ostar. Härligt!!
I lördags var det dax för Dansmatte kursen o det var oerhört inspirerande o nu är jag färdig:)Så nu ÄR jag DANSMATTE LÄRARE:)
Schlagerkväll med Goa Anna o Hilma!
Idag har träffat en gamla kär klasskompis Emma o det var underbart att få timmar tillsammans o prata ikapp. Nu sitter jag på tåget hem o lycklig över en härlig Stockholms tripp!!!

fixsandra.blogg.se

Bloggen handlar om att överleva vardagen med jobb, man, två barn, träning och ett ständigt behov av att fixa saker och att vara i centrum!

RSS 2.0