Söndag denna söndag

Iden från början, ja faktiskt ända från i måndags, var att idag bara slappa efter en kort vecka med huuuuuundra uppdrag. Jag och mannen sov ganska länge medan barnen kollade tv och spelade det nya tvspelet. Men vid lunchtid började vi på olika håll att fixa och trixa. Jag har tvättat, vikit kläder, rensat rabatterna , spolat av alla leksaker och tagit in dom för vintern, dammsugit , kokat Rababersaft och pluggat lite;) Mannen klippte gräset, städat hela garaget och äntligen fått in bilarna i det:) tvättat av alla trädgårdsverktyg, kollat båten och tagit hand om Meja. Så NUUUUU ska vi lägga barnen och bara slappa de sista timmarna som finns kvar av söndagen!


Lunchen idag bestod av pannkakor. Glutenfria och vanliga samt pasta till Meja som inte äter pannkakor. Så idag skulle jag velat vara en bläckfisk;)
En bild som " bara" visar vår vardag;)

Får i kål

Jag måste erkänna att jag mycket skeptisk inför denna maträtt Får i kål efter mångas rynkande näsor och åsikter. Vi var bjudna till våra norska vänner på grannfest. Men till min förvåning var det helt okej. Tog man bara bort fettet så var det ju bara kött och potatis. Smakade som revben fast utan så mycket marinad.
Efter en långt dag med Villes träning, barnkalas och snabbt in till nästa fest så resulterade detta i en super trevlig kväll med gott vin och härligt sällskap. Jag kom i säng ändå kl 01 fast att jag var så trött innan. Det är mina fantastiska grannar som gör hela kvällen;)

Lördag 29 september

Festen var lyckad med mycket skratt, vin o dans:) Jag var hemma kl 02 o sen ringde klockan idag vid 9,30 men då var jag redan uppe. VARFÖR?! När man äntligen får sova så kan man inte. Är detta ett vuxen syndrom?

I alla fall så var det dax för Villes barnkalas. Vi har hyrt ishallen så 15 barn åkte skridskor under disco ljus i ca 1 timme sedan var det dax att gå tipspromenad vars frågor handlade om Ville. Väl framme vid sista frågan så grillade vi korv, lekte och hade skattjakt i skogen. Ville är såååå lycklig över kalaset o alla nya presenter han har fått.

Vi har nu varit hemma i 30 min o pustar ut men om 10 min ska vi på grann fest där det bjuds på Får i Kål. Hur det smakar o ser ut är den stora frågan;)

Fest

Kära vännen fyller 30 år idag o nu är dax att åka på feeeeest!:)

Ville 7 år

Åhhhh va glad killen är idag. Det är hans födelsedag!!! Hurra hurra hurra för min älskade son!!!
Vi firade honom tidigt imorse med sång o paket. Hockeyklubba, tejp, rollerblads o skydd. Klubban testade han direkt o sen åkte skridskorna på. Åkte till frukosten som var dekorerad med ljus:) åkte till kläderna o badrummet.
Det första han gjorde när han kom hem på kvällen var att åka runt här hemma. Härliga sport tokiga Ville!!!!
Lite tacos o tårta så var denna dagen över o pricken över i: et var att Ville fick post från Färjestad med nya autografer o klubbhäfte. Vilken födelsedag!!!!!

Kurragömma

I företaget " Familjen" så är vardagen in rutad av alla dessa " måsten". Men i bland kommer jag på mig själv att faktiskt vara en rolig mamma oxå inte bara fixa dessa " måsten". Mannen och Meja lekte och jag hoppade in i leken. Jag och Meja hade kurragömma och vi satt under matbordet och skrattade och myste av leken.

Jag använde även leken som uppvärmning idag med mina vuxna danselever och det ger mer än vad man tror. Man är aldrig för gammal för lek!!

Träning o kakor

Idag har vi en skön lugn söndag. Ville och mannen åkte på Villes hockeyträning och då passade jag och Meja på att styrketräna. Väl hemma sen började jag att baka kakor till Villes födelsedags kalas på torsdag. Lilla killen har nu blivit stor och fyller 7 år på onsdag. Tiden bara flyger iväg:)
Så nu sitter vi här nybakade snickerskakor och muffins som vi tittar och känner doften av. Vill äta men ska inte. Vi får se hur länge vi orkar...;)

Blunda

Vaknade av lite huvudvärk o det blir inte bättre av att ha två barn som väljer att vakna på dåligt syskon humör. De har bråkat, skrikit på o om varandra.

Jag valde att ta en liten promenad med programmet " Sommar " i P 1 i lurarna o friska vindar mot kinderna. Härligt!!! Jag mötte gula, röda o dimman under promenaden o det gör att man inser hur snabbt det går nu. Snart kommer flingorna innan man hinner blinka.
Jag tänker mycket på mina barndomskompisar som begraver sin pappa idag. Jag kommer att vara där o behöver verkligen frisk luft just nu innan tårarna kommer. Alla tankar o kramar till Fam J idag!!!
Så idag faller löven men även tårarna.....

Jobb, jobb, jobb

Meja somnade faktiskt efter en halvtimme o sov hela natten även om jag trodde att hyper Meja skulle skratta natten lång.

Idag har jag arbetat hela dagen o den avslutades med ett underbart 30+ gäng. Glada, villiga, träningssugna duktiga dansare!!!! Mycket energi som gör att jag inte orkar eller vill sova riktigt än. Tack tjejer för idag!!!!!

Fler bilder

Här kommer Meja kl 23.14

Hyper

Dagen har varit full av egen träning, pluggande o arbete. Barnen kom i säng o jag hade egen tv tid för mannen var på innebandy träning. Åh vad händer?! Jo Meja vaknar o skriker. Så efter 1 timme bestämmer vi oss att ge henne lite Alvedon. Sååååå nu har vi en Alvedon hög liten Meja som springer o gör konster i soffan. Klockan är ju bara snart 23.00 o normalt ligger hon kl 19,15. Hur blir denna natten tro:) Men hon är glad nu i alla fall!

Normalt igen

Idag var Meja bättre så jag lämnade henne till dagmamman. Lite senare än vanligt så vi hann att fixa lite inbjudningar till Villes kalas o insändare i olika tidningar. Sedan var det dax för jobbet och dans för 6 åringar o 10-11 åringar. Roligt!!!!
Efter det vanliga kvällsbestyret med middag, läxor, plocka grejer, fixa morgondagens skolväska och kläder, borsta tänder, toalett och läggning. Var det dags för min och min vän Annas samtal. Vi pratar VARJE kväll om dagen som varit;) Det är vår ventil och terapi:)
Jag tyckte att jag och mannen skulle kolla på en serie vi följer och spelat in MEN han hittade Zlatan och nu går det för fulla hus här och jag kollar trädgårdsprogram och bloggar. Så blev denna kvällen!

Oj oj oj. SÖMN,,,,,,

Natten har varit ett helt helvete. Jag/ vi är vana att våra barn sover från
kl 19- 07. Så om jag är trött får jag skylla mig själv som inte kom i säng i tid o det bestämmer jag själv hur jag vill ha morgondagen. Men i natt så var Meja ledsen, förkyld , ville ha vatten o välling o mycket tröst. Jag var uppe kl 02 , kl 03, kl 03,30, kl 04.45 var jag på toa o tänkte att om 1 timme ringer klockan för en ny arbetsdag. Jag började må dåligt o svettades. Åhhhhh nej tänkte jag. Ja vill inte börja må dåligt igen. Har man varit utbränd är sömnen viktig så jag påverkas.
Meja var lite små dålig o i o med hennes dåliga sömn bestämde vi att hon fick vara tillsammans med oss idag. Jag var hemma halva dagen o sen fick hon följa med mig o sen mannen på jobbet. Det gick bra o hon verkar inte alls vara påverkad från nattens helvete. Jag är helt död o bara väntar på en ny frisk dag:)Imorgon blivit det långpromenad o mycket luft!!!

Hockey, älg o auktion

Fina vänner kom över på fredags kvällen spontant o vi åt mina sushi bitar. Drack mycket vin, eller hur A;), o hade super mysig fredags kväll!!!!

Sen på lördag var det dax för Villes hockey säsong igen. Hela familjen tittande o umgicks med de andra hockey föräldrarna. Trevligt men jag återkommer bara ibland på Villes träningar. Det är Daniel o Ville som ser Valhall ( ishallen) som sitt andra hem:) Jag är bara på besök ibland:)

Idag söndag har vi varit hos min morfar o hämtat älgkött!!! Så nu finns det kött att göra höst grytor o fina middagar med. Vi passerade en auktion o tittade in. Tyvärr hade det mesta redan gott så inget spontan köp blev det.
Nu samlar vi oss o förbereder oss för en ny vecka. Sov gott!!!!

Skoljoggen

Jag hann se Ville springa o hela skolans F-3:an. Duktiga barn! Heja heja heja!

Studier

Ja ja ja. Det är fredag o jag har redan arbetat några timmar. Har 1,5 timme ledigt tills lektionerna börjar. Ska hinna plugga lite men vill se Ville springa skoljoggen. Så ja ja ja jag ska sätta igång o läsa men det tar emot! Tankarna o kroppen kommer på annat hela tiden men jag ska fokusera:)

Ville älskar Fbk!

Under sommaren frågade Ville om han fick skriva ett brev till Färjestad ( hans favoritlag) o självklart fick han det för oss. Han postade det o för några veckor sen fick han en lagbild med deras autografer. Han var överlycklig!!! Min som är tokigt sportintresserad. Hockey, fotboll o innebandy, men hjärtat slår hårdast för hockey:).
Vi fick reda på att Villes brev kommit med i en Färjestad bilaga. Artikeln handlar om supportrar som skickar brev o vilket stöd klubben har. Av alla brev tar dom upp Villes brev o hans gåva ( ett halsband i deras färger) som ett exempel. Rubriken är Villes ord o det är även bild på hans brev. Super Roligt o otippat. Ville är stolt som en tupp!!!!

Andas

Jag försöker lägga in under min dag att andas. Detta kanske verkar konstigt för vanliga svensken men för mig efter vintern o vårens utmattning, har jag bestämt mig att ALDRIG hamna där igen!!! Det är viktigt att stanna upp o hitta tillfällen att fokusera på sig själv, sin kropp, andning o nuet. Det är snabbt gjort att tänka dagen som olika moment. För så har jag alltid gjort. Först gör jag det,sen blir det så o vidare så har jag den lektionen. I mitt huvud har jag redan dagen klar o behöver inte reflektera över saker o ting som händer vilket gör att livet bara rusar förbi. SÅ nu är det viktigt att stanna upp o bara andas några stunder varje dag!!!

Sol eller??

Vaknade imorse o det var soligt friskt höstväder. Helt fantastiskt!!! Mannen oljade altanen / trappen på framsidan. Vi har en olja med grått pigment i o jag klippte gräset , rensade rabatterna o planterade nya höst växter i krukorna. Visst fick vi springa efter Meja som bara cyklar iväg o har inga problem i att rymma:) Men lugnt mysigt fixar väder som vi pysslade i. Precis när mannen oljat färdigt o begav sig in såg jag mörka moln o hann precis ta in tvätten från linan innan himlen TOTALT öppnade sig. Så nu blir det intressant o se imorgon om dessa timmars arbete finns kvar på trappen.......

Jag satte en ros i våras o tyckte det var lite tråkigt att under semestern så hade rosorna blommat o regnar sönder så jag aldrig hann se dom MEN nu har nya rosor kommit o de luktar underbart ,,,,,

Helg

Inleder helgen med ny städat, nytt i sängarna o god mat tillsammans med svärföräldrarna. Härligt härligt med en helt fri helg utan bestämda mål. I Like It:)

Träningsvärk

Just nu har jag avklarat 4 dagar på jobbet o trivs som fisken i vattnet;) Härligt att möta barn/ ungdomar/ vuxna som brinner för dans. Träningsvärken smyger sig mer o mer på för varje dag o jag gillar det!!!:) Imorgon blir det lite plugg o 2 dansklasser innan jag tar helg. Härligt!!

Livet

Man kan aldrig veta hur dagen, livet kan bli o hur snabbt det kan ändras. En familj i vår stad har idag fått sorgsna besked idag att deras man, pappa har gått bort. Alla tankar till dom!!!!
Så ta vara på dagen, drömmar o varandra. Kärlek till er alla!!!

230 st

Idag började dans undervisningen. Helt fantastisk att möta barn o ungdomars ivriga nyfikna ögon o vilja att bara få börja dansa. Roligt att träffa nya dansare. Imorgon blir det 2 nya grupper.
Totalt har nu 230 st dansare anmält sig vilket är ÖVER FÖRVÄNTAN!!!!!
Helt UNDERBART kul!!!!!!
Nu ska vi dans tillsammans hela hösten;)

Höst

Vaknar hemma o solen skiner. Ser små gula blad på träden som bara vill förgylla hösten. Mannen fick höst felling o serverade kantarell smörgåsar till Ville o han själv till frukost. Kräsna jag hoppar över ;) Jag klär mig o tar en promenad!

Dans=kärlek

Igår efter låånga dagar i Karlstad avslutade jag min Karlstads tripp med att ta en underbar proffs klass i jazzdans med Katarina Lundmark. Fantastisk att få dansa själv igen!!!! Saknar det massssssor o inser det mer när man gör det igen......För mig är det kärlek!!!

fixsandra.blogg.se

Bloggen handlar om att överleva vardagen med jobb, man, två barn, träning och ett ständigt behov av att fixa saker och att vara i centrum!

RSS 2.0